skip to Main Content

Texas Fiddleman met de echte Western Swing, Cajun en Early Country

Vrijdagavond 18 oktober treed The Texas Fiddleman op in het Theater in het Klavier. In The Texas Fiddleman spelen de beste musici van Nederland authentieke (new)country, bluegrass, western swing en Americana-muziek. Geen tierelantijnen, maar back to basics.

Texaanse muziek is ondenkbaar zonder viool. In cajunmuziek, ontsproten uit de moerassen van Oost-Texas en Louisiana, wordt het geluid van dit instrument vermengd met accordeon en wasbord. In de 19e eeuw voegen Ierse en Schotse immigranten daar hun virtuoze vioolspel aan toe. Zo ontstaat de Texas-stijl, die in de 20e eeuw lang toonaangevend is in de countrymuziek, met Bob Wills als baanbrekende ‘Texas Fiddler’. In zijn jeugd luistert John Permenter, alias The Texas Fiddleman, naar zijn vaders favoriete artiesten, onder wie Hank Williams Wanneer hij de legendarische violist Johnny Gimble op een plaat van Bob Wills hoort, is hij verkocht. Als succesvolle violist en zanger werkt Permenter met talloze countrycorfeeën.

Nederlands meest fantastische en meermaals bekroonde muzikanten uit de countryscene zorgen voor een warme en ontspannen sfeer en vertellen anekdotes uit de geschiedenis van de country. In The Texas Fiddleman droom je even weg of neurie je mee met bekende songs. Soms krijg je kippenvel bij een tot dan toe onbekend liedje. Virtuoze muziek met liefde en plezier gespeeld door toptalent. Ongedwongen en dicht bij het publiek. Dat is de kracht van de band The Texas Fiddleman.

Wil jij hier bij zijn op zaterdag 18 oktober? Koop dan jouw ticckets aan de bar Bij Anton of via www.theaterinhetklavier.nl/product/the-texas-fiddleman

Tot dan!

Bron: De Duinkoerier, 16 oktober 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top