skip to Main Content

SteamPieck Muzieck: begin van een nieuwe traditie?

Voor een beginnend muzikant een wens en leuke uitdaging. Voor de ervaren muzikant gezellig om te doen. Voor de bezoekers van centrum Kaatsheuvel altijd verrassend! Met dit op het netvlies van de organiseert muziekschool De Heraut, Strings & Things en het Centrummanagement een nieuw event in Kaatsheuvel. En wie weet wordt dit de eerste editie van een groot straatmuzikantenfestival. Met medewerking van Pleinfestival, Harmonie Kaatsheuvel en enthousiaste lokale en regionale muzikanten wordt SteamPieck uzieck 2019 een feit. De 6 podiumtegels liggen in de Peperstraat, Hoofdstraat en in de Hoofdpoort. (WA)

Gevarieerde muziek in nostalgische stijl
Het thema waarin de muzikanten optreden is SteamPieck, voor de kenners Steampunk. Het is een variant op de stijl van Anton Pieck die vooral terug te vinden is bij Raveleijn & De Baron in de Efteling en in de brasserie van Bij Anton. Het thema sluit ook aan bij 750 jaar LoZ!
Het is verassend hoe veel enthousiasme e is uit muzikaal Kaatsheuvel en de kleine regio. Maar liefst 38 muzikanten geven ‘acte de présence’. Ze treden alleen, als duo, trio of kleine groepjes van 5-6 personen op. Met gitaar, ukelele, piano, houten of koperen blaasinstrumenten en een beetje slagwerk. Veel va de muzikanten zingen daarbij aansprekende en bekende liedjes. U ziet een leuke mix tussen ervaren muzikanten en (vaak jong) aankomend talent. En zoals het hoort ligt de pet klaar!

Een doorkijkje naar de toekomst met sfeer en gezelligheid
Het is eigenlijk ‘de droom’ van veel Kaatsheuvelenaren. Een gezellig toeristisch dorp waar altijd wat te doen is, waar een gemoedelijke sfeer is en het dus gezellig winkelen en toeven is. In die zin is deze dag een doorkijkje naar de toekomst, een tipje van een (hopelijk lange) sluier.
In dit feestweekend, op zaterdagmiddag van het Pleinfestival 2019, speelt zich op het Anton Pieckplein Pleinergy af, voor jonge kinderen.
Aansluitend is er nu een levendig winkelcentrum dat ‘normaal’ open is en functioneert zoals op alle zaterdagen. Midden in de Peperstraat bij de Zweverige Winkel kom je op het trottoir de eerste plek met muzikanten tegen, vervolgens bij de Ijscolademan/Primera, het Schoenmakerspleintje, tegenover de kerk bij Lin-Gerie en 2x in de Hoofdpoort.
De organisatie hoopt dat dit initiatief door de bezoekers gewaardeerd wordt. Wie weet wordt ‘de droom’ ooit werkelijkheid.
Een dorpscentrum dat veel vaker het toneel is van muziek en theater en bemenst wordt met veel toeristen, regiobezoekers en enthousiaste eigen inwoners.

Bron: Duinkoerier 22-05-2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top