skip to Main Content

Sinterklaas, wie kent hem niet?

Leuk, gezellig, druk, donker, wachten, lichtjes, gaaf, koud, lekker, wachten, kleur, spanning, kinderen, wachten; en vooral veel kinderen. Heul veul kinderen. Daar kun je vast zelf wel een verhaal omheen bedenken, niet? Want zo was de intocht van onze Sint in Kaatsheuvel, in een notendop. Dat heeft SSK dan toch maar mooi bereikt, de afgelopen jaren. Die ontzettende drukte. En niet alleen aan het eind op het Anton Pieckplein, hoor. Nee, in de Mgr. Völkerstraat al, dwars door de Hoofdstraat door. Onder de feestverlichting van Shoppen in Kaatsheuvel.

Sinterklaas lijkt met name in Kaatsheuvel in zijn element te zijn. Daar kennen ze hem eigenlijk het beste. Alsof-ie thuiskomt, dat idee. Je bespeurde zelfs een Brabantse tongval bij de Sint.Hij past zich gewoon goed aan, dat moet het zijn!

Volgens oeroude traditie arriveerde de Sint met zijn hoofdpiet op de sjieke platte kar (én troon!) met versiersels op het plein. Met voor hem een geinige stoet vol pieten en wagens. Zingpiet erbij, die de boel andermaal op zweepte, want dat kan-ie ieder jaar weer. Mooi.

Bijzonder hoeveel namen de Sint eigenlijk kent. Althans, vooral namen van veel ouders van 30+, die noemt hij hardop bij hun voornaam. Dit leidt tot heerlijke reacties bij de kinderen. “Wow, Sinterklaas kent papa!” In die trant. Da’s toch leuk om te zien.

De verlichte intocht op zondagavond leidde ook nu weer tot wat vertraging onderweg. Want: keer op keer moest de wagen van de goedheiligman stoppen, zodat de eindbaas vele handjes kon schudden. Meneertje zal er wel spierpijn van hebben gekregen, daags naderhand. Ondertussen genoot iedereen van verschillende verlichte wagens, terwijl het tegelijk echt koukleumen was. So hey! Niemand minder dan de burgemeester heette Sinterklaas & zijn gevolg welkom. De burgemeester reed overigens mee in de stoet, in een wagentje naast een soort oud-wethouderspiet, die heb je ook. Er werd nog een polonaise ingezet en liedjes werden gezongen, waarna iedereen snel naar huis ging. Naar bed. Het was al bijna acht uur. Morgen naar school!

In ieder geval: De sint is weer in ‘t land, dus voor even is er niets aan de hand! (ML)

Bron: De Duinkoerier, 20 november 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top