skip to Main Content

Seniorenorkest brengt ode aan Bisselink voor Harmonie

Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken sluit zondag 6 oktober om 15.00 uur met een concert het tweedaagse repetitieweekend van Harmonie Kaatsheuvel af. Het repetitieweekend is de voorbereiding van het Groot Harmonie Orkest op de afsluiting van het jubileumproject Here to Stay, op 9 november in De Werft. Het concert samen met het Seniorenorkest in de theaterzaal van Het Klavier is zondag a.s. gratis toegankelijk.

Dirigent Nico Haneveld van het Seniorenorkest, die in de beginjaren van de nieuwe geformeerde Harmonie Kaatsheuvel ook de muzikale leiding van de harmonie had, heeft voor het concert van zondag een opvallend programma samengesteld. Met de ouverture Tocandrië en de marsen In ‘t Sprookjesbos en Groet aan Kaatsheuvel onderstreept het Seniorenorkest de bijzonder band tussen de familie Bisselink en Harmonie Kaatsheuvel. De nummers zijn gecomponeerd door P.B. Bisselink, opa van de huidige voorzitter Joop en penningmeester Leo Bisselink. Met nummers als Wir Musikanten, Montferland, Augusta en Carnaval de Venice bewijst het Seniorenorkest vervolgens over een breed repertoire te beschikken.

Het Groot Harmonie Orkest speelt zondag een selectie van nummers die ook op 9 novmeber in de Werft worden uitgevoerd. In La Virgen de La Macarena is een hoofdrol weggelegd voor soliste Lian Damen op trompet. Tijdens het repetitieweekeinde wordt de samenwerking met drumband Prins Maurits, koor La Jeunesse en de Here to Stay-gelegenheidsband geïntensiveerd.

Na afloop van het afsluitende concert op zondag krijgt de harmonie officieel door de Kunstcommissie Loon op Zand (KLOZ) het schilderij aangeboden dat plaatselijke kunstschilders voor het harmoniejubileum hebben gemaakt. Zij hebben zich laten inspireren door de muziek van de harmonie. Tijdens de slotmanifestatie op 9 november zal burgemeester Hanne van Aart het goede doel bekendmaken aan wie de harmonie het schilderstuk schenkt.

Bron: De Duinkoerier, 2 oktober 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top