skip to Main Content

Schilderij voor de jarige Harmonie

De Kunstcommissie Loon op Zand (KLOZ) heeft zondagmiddag in Het Klavier het schilderij overhandigd dat speciaal voor het 50-jarig jubileum van Harmonie Kaatsheuvel is gemaakt door plaatselijke kunstenaars. Zij hebben zich laten inspireren door de muziek van de harmonie. Harmonievoorzitter Joop Bisselink en Corry Dijkstra, als vertegenwoordiger van de Kunstcommissie, onthulden het kunstwerk. Tijdens de jubileummanifestatie Here to Stay op 9 november in de Werft wordt bekendgemaakt aan welk goed doel het schilderij wordt geschonken.

Het schilderij is tot stand gekomen dankzij een bijzondere samenwerking tussen de Harmonie Kaatsheuvel, Kunstcommissie Loon op Zand en de BROMA onder begeleiding van kunstenaar Henk Smeels.

Zes zondagen lang is er tijdens ‘Schilderen bij Anton’ aan het schilderstuk door zes kunstenaars gewerkt. Muzikanten van de harmonie zorgden daarbij voor de muzikale inspiratie. KLOZ-voorzitter Leo Vlemmings was enorm trots op wat er ‘samen onderweg’ is bereikt. Komende week wordt het schilderij nog voorzien van een handtekening.

De onthulling van het schilderij was de bekroning van een zeer geslaagd repetitieweekeinde, waarbij het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel en het Seniorenorkest De Langstraat e.o. samen de volle theaterzaal lieten genieten. Het Seniorenorkest oogstte veel waardering met de manier waarop een muzikale hommage werd gebracht aan de Kaatsheuvelse componist P.B. Bisselink. De Harmonie gaf een voorproefje van wat er 9 november verwacht mag worden.

Aan de slotmanifestatie in De Werft wordt ook meegewerkt door het koor La Jeunesse, drumband Prins Maurits, de Here to Stay-band en Present Danger.

Bron: De Duinkoerier, 9 oktober 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top