skip to Main Content

Samen aanmoedigen en ontbijten tijdens de 80 in Centrum Kaatsheuvel

Het is inmiddels een traditie. In Kaatsheuvel op het Anton Pieckplein is het altijd gezellig voor zowel de wandelaars als de mensen die deze kanjers aanmoedigen. Zondag, voor dag en dauw, lopen de eerste van de ca. 2300 lopers van De 80 de laatste kilometers richting finish in Waalwijk. Het zijn de laatste loodjes en iedereen wordt opgeroepen om deze kanjers aan te moedigen. Op deze laatste doorlooppost van De 80 wordt voor de toeschouwers het ‘Super-80-Ontbijt’ georganiseerd door ondernemers uit Kaatsheuvel. En natuurlijk: dit wordt omlijst met muziek en entertainment uit Kaatsheuvel.

Heerlijk zondagontbijt
Op het Anton Pieckplein kunnen ‘supporters’ van lopers en andere belangstellenden tussen 9.00 en 11.30 uur aanschuiven bij het ontbijtbuffet. Het is erg uitgebreid, inclusief jus d’orange, koffie, thee, melk en natuurlijk een gebakken eitje voor de liefhebbers. In geval van minder weer: het is overkapt! Kaartjes daarvoor zijn voor €5.00 per persoon, te koop in de voorverkoop bij Bruna, Slagerij Noorderveen, Bakkerij Piekfijn en Bij Anton. Tot maximaal 600 ontbijters kunnen worden ontvangen, dus wie al een kaartje heeft is verzekerd van een heerlijke start van de dag.

Verrassing en gezelligheid
Behalve de gezelligheid om met veel mensen gezamenlijk te ontbijten is het leuk om de lopers te zien opfleuren als ze over de rode loper aan de laatste etappe beginnen. Na 74 kilometer op de dagteller wordt iedere aanmoediging vanuit het publiek door de lopers enorm gewaardeerd.
Het totaal wordt dit jaar ondersteund door DJ Twan, die de lopers nog een flinke zet in de rug wil geven voor de laatste 6 kilometer. Ook muzikaal wordt het geheel stevig ondersteund.
De fantastische Kaatsheuvelse drumband Prins Maurits geeft een enthousiaste uitvoering en het bijna 50-jarige koor La Jeunesse is er voor het eerst bij. Ook muziekschool De Heraut geeft acte de présence. Christa Bleeker met accordeon en zang, Noortje en Juul van Gorp met zang en gitaar; en Nils en Finn Hobo – als de Hobro’s – met piano en drums. Deze jonge knapen spelen eigen werk! Mario Jacobs zal als mentalist ongeloof en verbazing zaaien onder de toeschouwers en ontbijters, met zijn niet te volgen tafelmagic. Ook Jeanette Klarinette (DrraMarij) zal voor de nodige reuring op het plein zorgen.

Kortom: het wordt een gezellige plaats langs de route van De 80. Voor de lopers en supporters. De bezemwagen passeert rond 15.30 uur. Het programma wordt dan afgesloten.

Meer informatie: www.facebook.com/ontbijttachtigvandelangstraat

Bron: Duinkoerier 11 september 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top