skip to Main Content

Pleinfestival 2019

Vanaf donderdag 23 t/m zondag 26 mei vindt de 36e editie van het Pleinfestival plaats. Dit jaar voor de 4e maal op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel en de organisatie is er ook nu in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen met alle dagen gratis toegang.

zo wordt de Seniorenmiddag wegens het grote succes in 2018 herhaald en natuurlijk biedt het Pleinfestival met de Pleintent wederom een 100% droogweergarantie.

van jonge tot oudere jeugd
Het begint al met op donderdag om 15.00 uur met de Efteling Familiemiddag. Alle basisschoolkinderen kunnen gratis multi-tosti’s eten, spelen op het luchtkussen of in de ballenbak, zich laten schminken, van de muziek genieten, pannenkoeken versieren, meedoen aan de kleurwedstrijd en meer. En natuurlijk kunnen de ouders en andere familieleden ondertussen van een drankje genieten. Donderdagavond vanaf 19.45 uur is het tijd voor de String & Things Kick Off. Drie bands zullen het podium betreden en laten verschillende genres voorbijkomen. Lay’s Angles en 100% Katoen zijn 2 van de bands, de 3e band is de winnaar van de voorrondes: Damage Control.
Op vrijdagmiddag vanaf 12.30 uur is het de Efteling Seniorenmiddag. zodat ook de senioren (een rekbaar begrip) een leuk middagje uit hebben. Er staan o.a. een bingo, live muziek door The Coffin Dogers en andere activiteiten op het programma. Bingoboekjes reserveren via info@pleinfestivalkaatsheuvel.nl en de opbrengst zal geschonken worden aan een lokaal goed doel.
Vrijdagavond is het natuurlijk tijd voor de Pleinparty. Na het enorme succes van vorig jaar is voor 2019 besloten om opnieuw de ‘Q-Music – de Foute Party’ te boeken. Vanaf 20.00 uur is het 4 uur lang Fout met dit jaar zelfs een live optreden van niemand minder dan De Party Animals.
De zaterdag middag is van 13 tot 17 uur gereserveerd voor Pleinergy. Zo staan er o.a. een 17 meter lange ringsteekbaan, is er muziek van de Efteling Kids Radio DJ, zijn er verschillende workshops, dans- en sportoptredens & tevens is er Steam Pieck muziek in het centrum. En kom gerust verkleed als ridder of prinses zodat we een mooie foto van je kunnen maken in de photobooth van 750 jaar Heerlijkheid / Gemeente Loon op Zand.

Meezingen
Zaterdagavond is het tijd voor het populaire Tinello Meezingfestijn met keur aan bekende artiesten. Er is dit jaar echt voor iedereen wat te feesten want allerlei Nederlandstalige artiesten, zowel lokaal, regionaal als landelijk bekend, komen Kaatsheuvel laten schudden op haar grondvesten. Zo zullen bekende artiesten als Tino Martin, PartyfrieX & Def Rhymz optredens geven maar komen ook de lokale zangers Rob Grijsbach, Joris van Lier en Bram Bechtold optreden. En na het overweldigende succes van 2018 zal ook dit jaar de Neder-popband Van Eigen Bodem XL de avond afsluiten. Uiteraard zal het vaste presentatieduo Sjoerd Dijkstra en Eric Dankers proberen de avond in goede banen te leiden. Dus wie zin heeft in een avondje dansen, zingen en genieten wordt deze avond in de Pleintent verwacht. Om 18.30 uur gaat de tent open en we beginnen met de live artiesten stipt om 18.45 uur. Wegens de verwachte drukte wordt aangeraden om zeker op tijd te komen!
Traditiegetrouw wordt het Pleinfestival afgesloten op zondag 26 ei met het Braderiefestival. Naast de vele kramen is er nog veel meer te zien en te beleven. Er is een modeshow voor de grote kerk, muziek op het Schoenlaperspleintje, straatentertainment zoals De Verrasser, De Kromme Noten & de mobiele DJ Spinkit en er staat een 11 meter hoge Spider-Tower voor de durdals op het Anton Pieckplein.
In navolging van vorig jaar zullen op verzoek van velen op het podium in de Pleintent wederom twee bands elkaar afwisselen en tevens samen een aantal songs spelen. 2 bands met 11 muzikanten die non-stop zorgen voor een gedenkwaardige feest- en rocksessie. De bands die dit jaar geschiedenis mogen gaan schrijven zijn Ruizzz & Lost InSanity.
Natuurlijk is het ook alle dagen kermis. De toegang is door de vele sponsors, meer dan 120 vrijwilligers en eigen horeca in de Pleintent zoals altijd alle dagen gratis; en dat is een hele grote uitzondering tegenwoordig.

Bron: Weekblad De Duinkoerier 15 mei 2019
https://issuu.com/uitgeverij/docs/dkb_20190515/1?e=4988217/69877145

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top