skip to Main Content

Ontbijt 80 van de Langstraat (Anton Pieckplein Kaatsheuvel)

Op zondag 15 september wordt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel alweer voor de zevende keer het Ontbijt 80 van de Langstraat georganiseerd. Tijd om de kartrekkers van dit initiatief eens ‘in het zonnetje te zetten’: Willeke van den Hoven, Hannie Noorderveen en Marja Rabou.

Ze geven aan al vanaf eind januari volop aan de slag te gaan met het organiseren van het ontbijt. Ze zijn dus druk bezig tot en met half september wanneer De 8 van de Langstraat plaatsvindt. Dit jaar zoeken ze aansluiting bij het 750-jarig bestaan van gemeente Loon op Zand met een kinderactiviteit waarbij de kinderen de bakker kunnen meehelpen met het bakken van een gerecht zoals vroeger. De route van de jaarlijkse wandeltocht De 80 van de Langstraat loopt tussen de ontbijttafels en toeschouwers door. Alles draait om het verzorgen van het ontbijtbuffet op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel voor de fans en toeschouwers van deze mooie wandeltocht. Vanuit lokaal belang, met lokale sponsoren.

Het enthousiasme en de trots straalt van hen af. Het is echt te zien dat ze veel plezier hebben in de organisatie van dit mooie initiatief. Willeke geeft aan dat de organisatie dan wel in hun handen ligt, maar dat zee echt niet kunnen zonder de medewerking van vele anderen, zoals bijvoorbeeld: Shoppen in Kaatsheuvel, Drumband Prins Maurits, stichting Jeugdpret, Bij Anton, gemeente Loon op Zand, en vele andere vrijwilligers en bedrijven.

De drie gezellige dames benadrukken het lokale karakter van het evenement. Er zijn veel vrijwilligers bij betrokken, van jong tot oud. De lokale horeca en winkeliers spelen ook een belangrijke rol en de 40 vrijwilligers vanuit Jeugdpret steken hun handen ui de mouwen bij het eieren bakken en schoonvegen van het plein. Ze geven aan dat dit jaar alle Champagnetafels al zijn verkocht.

Kaartjes voor het ontbijtbuffet kosten €5,- en zijn te koop bij slagerij Noorderveen en bij brasserie Bij Anton.

Bron: Duinkoerier 4 september 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top