skip to Main Content

‘Muzikant en Dorp’ een kijkje waard

Onder grote belangstelling van vooral veel muzikanten is in de foyer van Het Klavier de fototentoonstelling Muzikant en Dorp geopend. Tot 9 november zijn er 43 portretten in zwart-wit van fotograaf Stef Mennens te zien. De 22 beelden op A3-formaat, die nu te bewonderen zijn, worden op 28 oktober vervangen door de overige 21 portretten.

Stef Mennens heeft de muzikanten gefotografeerd op een plaats in het dorp die hen het meest dierbaar is. “Opvallend was, dat er geen enkele dubbele locatie bij zat,” zei Stef die drie maanden lang heel wat uren in deze foto’s heeft gestoken. De meeste bijzondere fotosessie had Mennens met dirigent Geert Schrijvers. Die moest een flink eind De Loonse en Drunense in om in vol ornaat bij de schaapskudde te geraken. De schapen waren vervolgens vol aandacht voor deze wel heel bijzondere muzikale herder. Een uitermate boeiende en grappige foto is het resultaat.

Alle foto’s in dit project, die Stef Mennens toevoegde aan het jubileum kunstproject van de 50-jarige Harmonie Kaatsheuvel, zijn een fantastische weergave van een harmonievereniging in volle bloei. Tegelijk heeft Stef ook de link gelegd met het verleden. Bij de opening pronkte pontificaal de foto van de ‘uitrukhulpen’ bij optredens op straat, voorzien van een grote trom, bekkens, vaandel en schellebomen. Vroeger normaal, maar tegenwoordig nog slechts een grote uitzondering. “Het was moeilijk kiezen,” wilde Stef de aanwezigen best verklappen. Het resultaat is een schitterende expositie, die het bezoek aan de foyer van Het Klavier volop de moeite waard maakt.

Bron: De Duinkoerier, 23 oktober 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top