skip to Main Content

Heerlijke zomerzondag in het centrum van Kaatsheuvel

Een goede formule voor een leuke middag in Kaatsheuvel, zo bleek afgelopen zondag wederom. Als het weer dan ook nog meewerkt, dan zijn de vele tevredenen lachende gezichten het resultaat. In de Hoofdstraat en de Peperstraat waren de meeste winkels open, de straten waren goed gevuld met kraampjes en overal klonk muziek. Toeristen van de campings en bezoekers uit (verre) regio, maar niet te vergeten de eigen inwoners vermaakten zich prima en spraken hun lof uit.

VAKANTIEBRADERIE – PASAR MALAM EN EEN SPAANSE ‘KNIPOOG’

De vakantiebraderie met haar uitstallingen vanuit de eigen winkels en marktkooplieden waren tevreden. De Pasar Malam met haar kenmerkende oosterse sfeer en smaak trok haar liefhebbers. Satéschotels, Pisang Goreng, hete soepjes en nasigerechten, maar ook het broodje beenham, Poké Bowl, kibbeling, en Dim Sum… het was allemaal even smakelijk. Daarbij een heerlijk biertje of wat fris… ‘wie doet je wat’! De eigen horeca maakte het aanbod compleet met heerlijk ijs, een frietje of een broodje hamburger. Al bij al werden er goed zaken gedaan. De prachtige Sint Janskerk werd heel goed bezocht en kreeg honderden bezoekers.

VERANDERING VAN SPIJS

Zowel op muzikaal gebied als op culinair gebied waren er nieuwigheden. Bij de Hoofdpoort werd ingezet op jaren 60-70 en 80-muziek. The Silver Tunes en Just 4 Fun zorgden voor een heerlijk sfeertje aldaar. Later in de middag brachten the Shakin’ Arrows op het Anton Pieckplein hun repertoire uit de jaren 50-60. Het werd allemaal enorm gewaardeerd door de duizenden bezoekers.

Het experiment om in een grote paellapan van 1,5 meter doornsnede 250 porties paella te maken was ook geslaagd. Erik de Bie van Bij Anton verzekerde dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is. Er waren vele liefhebbers van dit typisch Spaanse gerecht, maar tok ook veel toeschouwers en ‘fotografen’.

BELANGRIJK VOOR KAATSHEUVEL

Dit evenement werd georganiseerd door het Centrummanagement i.s.m. De Evenementenlijn uit Kaatsheuvel en Bij Anton. Centrummanager Wim Aussems blikt tevreden terug: ‘’Het is fijn dat dit altijd zo goed bezocht en gewaardeerd wordt door duizenden toeristen, de regiobezoekers en onze eigen inwoners. We worden zo wéér wat trotser op ons eigen dorp.’’ De eerstvolgende evenementen in het centrum van Kaatsheuvel zijn op het Anton Pieckplein. Hier wordt in het weekend van 31 augustus – 1 – en 2 september voor de derde keer het Foodtruck Festijn georganiseerd. Op zondag 9 september voorde vijfde keer het Super-80 van de Langstraat ontbijt, waarvoor de kaartjes te koop zijn bij o.a. het VVV. Daarna is het hele centrum weer aan de beurt. Na de Halloween- en Sint Nicolaas-activiteiten wordt op zaterdagmiddag en -avond 8 december voor de tweede keer het Anton Pieck-Festijn georganiseerd; voor het eerst in combinatie met Villa Pardoes Winterrun.

Bron: De Duinkoerier – 22 augustus 2018 – pag.  1 + 3

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top