skip to Main Content

Heemkundekring De Ketsheuvel ‘op bedevaart’

Vanwege de nieuwste uitgave van haar tijdschrift “Aaw Nieuws?” organiseert Heemkundekring De Ketsheuvel op donderdagavond 6 juni een fietsexcursie naar Peerke Donders in Tilburg. Een “bedevaart” op de fiets dus! Om 19.30 uur wordt er door drie gidsen van het Peerke Donders Park een rondleiding gegeven door het museum, het geboortehuis van Peerke en in de kapen en kruisweg.

Tot 18.30 uur kan men verzamelen bij het voormalige patronaatsgebouw aan de Hoofdstraat 32 in Kaatsheuvel (naast de kerk). Om 18.30 uur is het vertrek naar Tilburg. Rond 21.00 uur fietst men weer naar Kaatsheuvel, om vervolgens af te sluiten Bij Anton, waar tevens de nieuwe “Aaw Nieuws?” wordt uitgedeeld aan de leden. De nieuwe uitgave heeft ook een religieus tintje. Als fotothema is gekozen voor devotieprentjes. Op deze kleine prentjes stonden een verhaal of persoon uit de christelijke geschiedenis centraal. Naast de afbeelding van Jezus, Maria of een andere heilige werd er meestal een religieuze tekst toegevoegd: een gebed, een wens of een spreuk. Tot in de jaren zestig van de vorige eeuw waren deze devotieprentjes nog verkrijgbaar. Nu vinden we ze vooral terug in verzamelingen. In
“Aaw Nieuws?” wordt, in het huidige “Loon op Zand 750-jaar” teruggekeken naar de Raadhuisfeesten van vijftig jaar geleden. De opening van het nieuwe raadhuis, in 1969, viel samen met het 700-jarig bestaan van e gemeente Loon op Zand en dat ging niet stilzwijgend voorbij! Ook gaat het blad in op de geschiedenis van de gemeentelijk vlag. En dan vooral hoe die er, na een nogal moeizame zoektocht, is gekomen. Verder is er aandacht voor de eerste kerk van Kaatshevel en wordt het levensverhaal van oorlogvlieger Pierre van Boxtel verteld. Dit en veel meer vormt de inhoud van de nieuwe editie “Aaw Nieuws?” die vanaf 7 juni ook bij Primera en Bruna te koop is. De fietsexcursie naar Peerke Donders is gratis voor leden, niet-leden betalen € 2.50. Omdat er geen mogelijkheid voor koffie en thee is, zorgt de Heemkundekring voor een flesje water, bij het paviljoen van Peerke Donders. Na afloop wordt er nog wat, op eigen rekening, gedronken bij Bij Anton. Belangstellenden die niet kunnen of willen fieten mogen op eigen vervoer richting Tilburg: Pater Dondersstraat 20, Tilburg-Noord.

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top