skip to Main Content

Geslaagde MLK-dag van 50-jarige Scouting MLK

Afgelopen zaterdag werd het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel omgetoverd tot scoutingterrein. Scouting MLK bestaat namelijk vijftig jaar en vierde dat middels het organiseren van een heuse MLK-dag, waar alle kinderen van Kaatsheuvel bij welkom waren.

Traditiegetrouw vindt in de eerste weken van het nieuwe scoutingseizoen het overvliegen plaats. Dan maken de scoutsleden die te oud zijn geworden voor zijn of haar groep de overstap naar een ‘hogere’ speltak. Dit gebeurde zaterdag dus ook, allen pakte scouting MLK het dit jaar groter aan. De Kaatsheuvelse scoutingvereniging bestaat namelijk vijftig jaar en dat moet worden gevierd. Eerder gebeurde dat al tijdens het jubileumkamp, maar nu dus ook met de MLK-dag. Na een lange voorbereiding begon de MLK-dag rond elf uur in de morgen. Niet alleen de scoutingleden waren welkom, maar alle kinderen van Kaatsheuvel mochten komen om mee te doen en om kennis te maken met wat scouting is. Op het Anton Pieckplein waren allerlei activiteiten te beleven. Een mix van spannend en uitdagend; makkelijk en moeilijk. Van spring op het springkussen tot rennen over de stormbaan en van een escaperoom in piratenstijl tot een klimmuur van wel tien meter hoog. Er viel van alles te beleven. Alle aanwezige kinderen kregen uiteraard wat lekkers te drinken en werden getrakteerd op een broodje hamburger bij de lunch.

Jublieumboek

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een jubileumboek voor en over het jarige Scouting MLK. Daar werd gedurende de MLK-dag dan ook bij stilgestaan. Zo werd het boek om 15.00 uur officieel gepresenteerd. Dit gebeurde in de grote zaal van Het Klavier. In diezelfde ruimte was ook een expositie over vijftig jaar Scouting MLK te bezichtigen. Middels foto’s en video’s kregen de bezoekers een inkijkje in de geschiedenis van de Kaatsheuvelse scoutinggroep.

Burgemeester Hanne van Aart mocht het eerste exemplaar van het jubileumboek uit handen van penningmeester Ben van der Linden in ontvangst nemen, De burgemeester sprak lovende woorden over Scouting MLK. “Als gemeente zijn we ontzettend trots op de mate van activiteit van Scouting MLK. Het is dan ook een hele belangrijke vereniging voor jong en oud en het is heel bijzonder om het vijftigjarig jubileum te mogen vieren.” sprak ze voor een volle zaal. Na haar toespraak werd ze ook benoemd tot erelid van Scouting MLK en daar hoorde het omdoen van een echte scoutingdas bij.

Overvliegen

Om 15,30 uur vond het overvliegen plaats, het moment waarop te oude (jeugd)leden de stap maakten naar een nieuwe en hogere groep. Iedereen die overvloog moest de stormbaan over. Aan het begin van de baan werden de kinderen ‘uitgezwaaid’ door de oude groep en aan het einde stonden de nieuwe groepen hun aankomende leden op te wachten, waar ze konden rekenen op een warm onthaal.

Met het afronden van het overvliegen kwam er ook een einde aan de MLK-dag.

Een dag vol leuke activiteiten voor kinderen, waarbij ook nogmaals stil werd gestaan bij het prachtige jubileum van Scouting MLK.

Bron: De Duinkoerier, 25 september 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top