skip to Main Content

Emotioneel afscheid van harmonievoorzitter

Favoriete muziek van opa Piet Bisselink, opzwepende Klezmerklanken en swingende Beatlesmuziek waren zondagmiddag de tranentrekkers bij het emotionele afscheid van Joop Bisselink als voorzitter van Harmonie Kaatsheuvel. In een nokvolle theaterzaal van Het Klavier werd Joops inzet gedurende 33 jaren beloond met een muzikale hommage van alle onderdelen van de harmonie en de benoeming tot erevoorzitter. Bovendien heeft het bestuur een ster met de naam Joop Bisselink laten registreren in het World Online Star-register, zodat diens naam voor altijd zal blijven stralen.

Hoezeer de scheidende voorzitter door leden in de armen is gesloten bleek zondag tijdens het afscheidsconcert, dat hem door de harmonie werd aangeboden. Vele familieleden, vrienden en relaties waren getuigen van een aandoenlijk en tegelijk stormachtig muzikaal afscheid waarbij het publiek op de tribune een actieve rol kreeg toebedeeld. De slagwerkgroep kreeg iedereen aan het ritmisch klappen en ook de aspiranten zorgden met ‘de hotelbel’ voor een geinige uitsmijter. Het Midden Orkest stal de show met een gevarieerd repertoire, waarmee de jeugd bij de scheidende voorzitter de gevoelige snaar wist te raken. Hilarisch waren de momenten waarop Joop speciaal bedrukte zakdoekjes kreeg toegestopt om de ogen droog te vegen.

Het Groot Harmonie Orkest zorgde voor veel kippenvel met de beladen vertolking van composities van opa P.B. Bisselink. De ouverture Toxandrië kreeg de dramatiek die het verdient en de marsen Leve de Vrijheid en de Groet aan Kaatsheuvel weerspiegelden de veelzijdigheid van de componist Bisselink. De uitleg van presentator Jos Groenendaal bracht het dankbare publiek op de tribune daarbij in de juiste stemming. Ook de uitvoering van de Moldau, de Beatles-medley Abbey Road en het opzwepende Kiezmer Carnival speelden feiloos in op de favoriete muziek van Joop Bisselink.

Naast het muzikale eerbetoon waren er vele blijken van waardering en dank die vergezeld gingen met bijzondere cadeaus. Anne Peters overhandigde namens de muzikanten een cheque voor een weekendje weg en als blijvende herinnering de foto’s die ‘s morgens op het Anton Pieckplein van alle muzikanten was gemaakt. Babs van Laarhoven en zoontje Noud verrasten Joop met een doos vol kaarten van muzikanten met persoonlijke bedankjes, herinneringen en anekdotes. Met de bedoeling er elke repetitiemaandag één uit te halen en te koesteren om zo de verbonenheid met de harmonie warm te houden. De nieuwe voorzitter Gerard Bruijniks zorgde voor de ultieme bekroning door Joep te benoemen tot ere-voorzitter.

‘s Morgens werd de gemoedstoestand van Joop Bisselink ook al danig op de proef gesteld toen de muzikanten van het eerste uur, Gerard van Nunen, Henk Stubbe en Jan van Laarhoven tijdens Efkes Buurten Meej… met kostelijke verhalen in het verleden doken en het functioneren van Joop als voorzitter een plaats gaven in de afgelopen 33 jaar.

Bron: De Duinkoerier, 12 februari 2020

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top