skip to Main Content

Druk bezochte seniorenmiddag in Het Klavier

In navolging van de Internationale Seniorendag organiseerden de seniorenverenigingen uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer woensdag 2 oktober hun seniorenmiddag. Hiervoor waren alle senioren van de gemeente Loon op Zand uitgenodigd. Velen hadden gebruik gemaakt van deze uitnodiging en waren naar Het Klavier gekomen waar zij met ruim 220 personen genoten van een leerzame en gezellige middag.

Zowel burgemeester Hanne van Aart als wethouder Jan Brekelmans hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van KBO Kaatsheuvel, die deze middag de “gastheer” was. Beiden spraken over het belang van het actief meedoen door senioren om zo toch de eenzaamheid, waar veel over gesproken wordt, proberen te voorkomen. Want wij weten allemaal dat er veel eenzaamheid is en samen kunnen wij ons best doen om dit te voorkomen.

Om dit financieel zoveel mogelijk te maken heeft de gemeente Loon op Zand de Samen-Loont-Pas in het leven geroepen voor de minderdraagkrachtigen in onze gemeente. Natuurlijk zijn hier regels aan verbonden en bij het Servicepunt Welzij, Wonen en Zorg, gemeentehuis in het Klavier, kunnen zij er u alles over vertellen. Met dit pasje kunt u bijv. lid worden van een vereniging of kunt u toch deelnemen aan de vele activiteiten binnen de KBO-verenigingen.

En oor de vele mantelzorgers die er ook onder de senioren zijn heeft de gemeente nog een extra pasje: Samen-Loont-Pas mantelzorgers.

Heb je hulp nodig voor het aanvragen van dit pasje dan kun je terecht bij de vrijwilligers van de formulierenbrigade, KDC, Klussen- en Dienstencentrale. Hiervoor kunt u binnenlopen maandag of woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur; het adres is Schotsestraat 4c, Kaatsheuvel. Hier vindt u ook de Spullenbank en Repair Café.

Na de woorden van de burgemeester en de wethouder was er een korte pauze om op verhaal te komen. Het werd door de senioren zeer op prijs gesteld dat de burgemeester en wethouder deze middag even in hun midden waren.

Na de pauze werd de microfoon ter hand genomen door Eef van Opdorp die ons veel tips en tricks gaf voor het “huishoudboekje” met een duidelijke presentatie. Ook werden de aanwezigen er goed bij betrokken en ging zij regelmatig met de microfoon de zaal in als het ging over o.a. abonnementen van telefoon en internet.

De autoverzekering bracht zij ludiek in beeld met 2 aanwezigen die zij hiervoor uit de zaal haalde. Verder bracht zij ons op de hoogte van wat aanbiedingen met ons geldbrein doet. Leerzaam voor velen van ons en een reden om toch eens de abonnementen en verzekeringen tegen het licht te houden. Want volgens Eef van Opdorp laten veel senioren geld liggen omdat zij niet van veranderingen houden en zo trouw zijn. Na deze 3 sprekers was en is er genoeg stof om samen over te praten of voor hulp te informeren bij de Vrijwillige Ouderen Adviseurs van de KBO’s c.q. seniorenverenigingen in de gemeente Loon op Zand.

De middag werd vervolgd met een muzikaal optreden van muzikanten uit onze eigen gemeente. Er kon worden geluisterd of meegezongen natuurlijk onder het genot van een drankje. Diverse instrumenten werden bespeeld om de zangeres te begeleiden. Een instrumentaal duo, dat met plezier Ons Koor uit Kaatsheuvel ondersteunt tijdens repetities en optredens, maar ook een keer per maand te beluisteren is in Woonzorgcentrum Eekhof in de Gasthuisstraat.

Na een zeer geslaagde middag werd deze afgesloten, zoals dat hoort door de dagvoorzitter Herman van Gulik van KBO Kaatsheuvel

Bron: De Duinkoerier, 9 oktober 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top