skip to Main Content

De Kromme Noten trekken orkesten uit hele land naar Het Klavier

De Kromme Noten hebben van Anton’s Blaosfestijn in een paar jaar tijd een zeer gewild evenement gemaakt. Het kapellenfestival op de vrijdagavond is niet meer weg te denken uit het Kaatsheuvelse carnaval. Ook landelijk spreekt het muziekfestijn in het Klavier als start van carnaval vele orkesten aan. Opnieuw zijn er meer aanvragen dan De Kromme Noten kunnen honoreren. Met twaalf orkesten is de limiet voor vrijdagavond 21 februari bereikt.

De organisatie, de sfeer en de entourage in de Theaterzaal van Het Klavier spreken tot de verbeelding en maken het festival tot een gewild podium. De orkesten komen uit alle windstreken en hebben hun sporen in de kapellenwereld ruimschoots verdiend. Het kapellenfestival begint om 19.30 uur en duurt tot 01.00 uur.

In de 31 jaar dat De Kromme Noten bestaan hebben ze elk jaar nadrukkelijk hun bijdrage geleverd aan het Kaatsheuvelse carnaval. Zo ook dit jaar. Na eerst twee dagen tonpraoten in hun nieuwe outfit openen De Kromme Noten op vrijdagmorgen 21 februari hun drukke programma met het begeleiden van de optocht van de schooljeugd. Alle basisscholen in Kaatsheuvel hebben door hun deelname deze optocht, georganiseerd door het SOT, tot een fenomeen gemaakt.

Zaterdagmorgen omlijsten De Kromme Noten de sleuteloverdracht Bij Anton en zatermiddag zijn ze spelend te gast in het Fijnfisjenie-café van Omroep Brabant. Zondagmiddag maakt het orkest met een wagen weer wezenlijk onderdeel uit van de Kaatsheuvelse carnavalsoptocht. Op carnavalsmaandag is ‘s avonds de traditionele bustoer waarvoor zo’n grote belangstelling bestaat, dat weer een dubbeldekker van stal moet worden gehaald. Gasten die met de bus mee willen kunnen zich melden bij Maurice van Overbeek (0416-272850).

Op dinsdagavond sluiten de Kromme Noten bij Anton carnaval 2020, met Prins Rob en gevolg, SOT en de carnavalsverenigingen, muzikaal af. Het bewijst dat de Kromme Noten, die in 2021 het 33-jarig jubileum vieren, stevig zijn geworteld in de Kaatsheuvelse gemeenschap en het carnaval Turfsteekerslaand in het bijzonder.

Bron: De Duinkoerier, 19 februari 2020

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top