skip to Main Content

Bruisend Dorpshart-concert

Twee jubilea geven het Bruisend Dorpshart-concert maandagavond 1 juli op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel een bijzondere invulling. Alle geledingen van de 50-jarige Harmonie Kaatsheuvel hebben een muzikale verrassing in petto. En de Stichting 750 jaar heerlijkheid/gemeente Loon op Zand vult de orkestwisselingen op met een levend historisch schaakspel. Het hele spektakel begint om 19.00 uur en wil je dit meemaken, neem dan plaatst op het terras van Bij Anton!

De samenwerking met 750 jaar gemeente Loon op Zand zorgt voor een ongewone invulling van het Bruisend Dorpshart-concert waarmee de harmonie zich traditiegetrouw als afsluiting vóór de vakantie presenteert aan de Kaatsheuvelse bevolking. Het Anton Pieckplein krijgt door deze opvallende samenwerking een opmerkelijk ‘podium’ waar muzikanten en schaakspelers elk op hun eigen manier de aandacht van het publiek zullen trekken. Tijdens de wisseling van het Aspirantenorkest, Slagwerkgroep en Midden Orkest zullen de deelnemers aan het levende schaakspel worden voorgesteld. Daarna, in de wisseling van Midden Orkest en Groot Harmonie orkest, spelen ze hun historische schaakspel.

Het Aspirantenorkest, onder leiding van Anne Peters, brengt het luisterend publiek met steun van muzikanten van het Midden Orkest met het muziekstuk Happy in een gelukzalige stemming. Bovendien laten de jeugdige muzikanten horen dat ze al heel wat in hun mars hebben. Ook de Slagwerkgroep zal het publiek verrassen. Met hut nummer Paint it Black van de Rolling Stones leven de slagwerkers zich vooral uit op de melodische instrumenten. Voor het Midden Orkest wordt het een hele uitdaging, want dirigent Anne Peters zet twee solisten in de schijnwerpers. Trompettiste Ellen van Overbeek (15) debuteert met het swingende Mr. Trumpet. Het is een bijzonder uitdagend en technisch pittig werk met big band-uitstraling waarbij Ellen de juiste jazzy sfeer weet te creëren. Broer Onno (14) kreeg op trombone met de uitvoering van de Bayerische Polka al eerder de handen op elkaar en laat nu het publiek in Kaatsheuvel meegenieten. Beiden zijn de exponenten van de succesvolle muziekopleiding van de harmonie en de ambities van het Midden Orkest. Het gevarieerde programma van het Midden Orkest wordt afgesloten met het swingende Crazy little thing called Love.

Voor de grootste muzikale verrassing zorgt het Groot Harmonie Orkest onder leiding van Geert Scrhijvers. Zij zorgt ervoor dat het Bruisend Dorpshart-concert zijn naam waar maakt. Dat doet het Groot Orkest door het publiek te trakteren op bijna hetzelfde programma als waarmee tijdens de concertreis in het Duitse Bonn een schitterend visitekaartje werd afgegeven. Met de nummers Salutations, Procession of the Sandar, Elisabeth en Slavonic Dances bewijst het orkest een prachtig stuk muziek neer te kunnen zetten. Het indrukwekkende Innuendo van Queen, het ruige Batman en de swingende versie van My Favorite Things laten een andere kwaliteit van het orkest zien. Met een moderne bewerking van Tulpen uit Amsterdam wordt dit bijzondere Bruisend Dorpshart-concert afgesloten.

Brond: Duinkoerier 26 juni 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top