skip to Main Content

Bevrijdingsconcert 75 jaar vrijheid, Theater in het Klavier

Een muzikaal evenement vanwege 75 jaar bevrijding van de gemeente Loon op Zand, met tevens een ode aan de Kaatsheuvelse componist P.B. Bisselink.

Het jaar 2009 is in de gemeente Loon op Zand een bijzonder jaar. Het gehele jaar zijn er activiteiten in het kader van 750 jaar heerlijkheid Loon op Zand. Ook staat in de maand oktober centraal de bevrijding in 1944, 75 jaar geleden. Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken uit Kaatsheuvel, onder leiding van Nico Haneveld, is van mening dat deze gebeurtenissen aanleiding zijn voor een bijzonder concert. Tevens zal een ode worden gebracht aan het feit dat 50 jaar geleden de Kaatsheuvelse componist P.B. Bisselink is overleden.

In het programma staan veel muzikale variaties, zoals dansmuziek, medleys van bekende melodieën en marsmuziek. Maar heel bijzonder is, dat een aantal stukken wordt gespeeld, die gecomponeerd zijn door Piet Bisselink, voorvader van een in Kaatsheuvel bekende familie.

Bisselink heeft als autodidact veel composities geschreven voor harmonieën en fanfares en was onder andere dirigent van muziekvereniging Sirena in Sprang-Capelle. Enkele muziekstukken zullen dan ook een jeugdherinnering zijn bij ouderen in het publiek.

Graag willen wij belangstellenden uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer uitnodigen om op woensdag 30 oktober te komen genieten van een muzikale middag in Theater in het Klavier, Anton Pieckplein te Kaatsheuvel. Aanvang van het concert is 14.30 uur, de zaal gaat open om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Bron: De Duinkoerier, 23 oktober 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top