skip to Main Content

Anton’s Bloasfestijn is zijn naam en faam voorbijgesneld

De Kromme Noten zijn met de organisatie van Anton’s Bloasfestijn in naam en faam razendsnel voorbijgestreefd. Het kapellenfestival op de openingsavond van carnaval heeft in Brabant en zelfs ver daarbuiten indruk gemaakt. Dit heeft als gevolg een stroom aanmeldingen uit het hele land. De organisatie, de sfeer en de entourage in de Theaterzaal van Het Klavier spreken tot de verbeelding. Samen maakt dit alles het festival tot een gewild podium op vrijdag 1 maart.

De orkesten komen uit alle windstreken en hebben hun sporen in de kapellenwereld ruimschoots verdiend. Uit Bemmel komen De Rotdweilers en Alarmfase 3. Vanuit Rotterdam verwelkomen we De Blaospiepers. Code Rood uit Dordrecht en uit Zwijndrecht ‘t Satte Erremenieke. Dat al jarenlang samen met De Kromme Noten carnaval in Turfsterkerslaand muzikaal omlijst. West-Brabant wordt vertegenwoordigd door De Promurkus uit Steenbergen en Oost-Brabant door Coest uit Eindhoven. Uit de directe omgeving melden zich De Halve Zolen uit Vlijmen, op De Bonnenfooi uit Goirle en Mag-ie uit Tilburg. En natuurlijk wordt het podium ook vrij gemaakt voor De Kromme Noten zelf.

De planning

Het kapellenfestival begint om 19.30 uur en duurt tot 01.00 uur. In de 31 jaar dat De Kromme Noten bestaan hebben ze elk jaar nadrukkelijk hun bijdrage geleverd aan het Kaatsheuvelse carnaval. Zo ook dit jaar. Nadat eerst twee dagen het tonproaten muzikaal werd ondersteund, openen De Kromme Noten op vrijdagmorgen hun drukke programma met het begeleiden van de optocht van de schooljeugd. Zaterdagmorgen omlijsten De Kromme Noten de sleuteloverdracht Bij Anton. En zondagmiddag maakt het orkest wezenlijk onderdeel uit van de Kaatsheuvelse carnavalsoptocht.

Op zaterdag verzorgen De Kromme Noten in Tilburg diverse gastoptredens en op carnavalsmaandag is het ‘s avonds de traditionele bustoer. Het bewijs dat De Kromme Noten, springlevend zijn en boordevol jeugdig enthousiasme zitten.

Bron: De Duinkoerier 27-02-2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top