skip to Main Content

750 jaar Loon op Zand Bij Anton

Afgelopen zondag presenteerde Bij Anton haar nieuwe kaart tijdens Anton’s Grote Proeverij. Er zijn verschillende nieuwe toevoegingen zoals de BBQ Spareribs, kalfsspies, surf & turf en de Mexicaanse salsaburger. Ook is de Chef’s burger weer terug van weg geweest. Maar de meest bijzondere toevoeging is de valse hazenrug.

De valse hazenrug

Koos Manders, een trouwe medewerker van het CuBra en kenner van de Brabantse culinaire cultuur, droeg bij aan de gigantische verzameling oude Midden-Brabantse recepten. Een van deze recepten was voor de valse hazenrug. Het gerecht werd vroeger op feestdagen bereid bij arme gezinnen. Het gehakt dat wordt omwikkeld met spek wordt zo gevormd dat het op een hazenrug lijkt. Hazenrug was namelijk een kostbaar product. Hier komt de naam hazenrug ook vandaan. Waarom dit gerecht op de kaart staat?

In 2019 bestaat de gemeente Loon op Zand 750 jaar. Dit laat Bij Anton niet onopgemerkt voorbijgaan. De valse hazenrug is het eerste gerecht dat in het teken staat van 750 jaar Loon op Zand. Gedurende het gehele jaar zullen er verschillende gerechten op de menukaart van Bij Anton verschijnen die het 750-jarig bestaan vieren.

Bekijk hier de nieuwe menukaart.

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top