skip to Main Content

3, 2, 1: daar is de Pieckboom van Kaatsheuvel!

Na maanden van voorbereidingen en werven van vele sponsoren was het zaterdag 7 december jongstleden zover. Rond 17.15 uur stroomde het Anton Pieckplein van Kaatsheuvel vol met belangstellenden om getuige te zijn van de onthulling van de eerste Pieckboom van Kaatsheuvel. Stichting Pieckboom Kaatsheuvel had gezorgd voor warme worstenbroodjes, warme chocolademelk en koffie. De sponsoren werden eerder die middag in de foyer van het Klavier gastvrij ontvangen en verzamelden zich op dezelfde tijd op het plein.

Om iets over half zes was het dan zover. Na een korte toespraak telde burgemeester Hanne van Aart van de gemeente Loon op Zand met de aanwezigen af van 10 tot 1 en ontstak ze met hulp van Dwayn, bewoner bij Stichting OpenDoor, de verlichting van de enorm grote Pieckboom op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Er volgde een luid applaus en de verbazing bij alle aanwezigen was groot.

De Pieckboom is afkomstig uit de Ardennen, is maar liefst 14 meter hoog en telt bijna 20.000 lichtjes en 800 kerstballen. Rond de boom hangen doeken met de namen van de sponsoren; twee LED-schermen vertonen de logo’s van de sponsoren en de kerstwensen van sponsoren en donateurs.

Een bijzonderheid was dat dit officiële moment live werd uitgezonden in een uitzending van Omroep Brabant, met een interview van initiatiefnemer Tjerk van den Hout, voorzitter van de stichting.

Na de ontsteking volgde de uitreiking van de cheque aan de drie goede doelen die de stichting aan de Pieckboom had verbonden. Uit handen van Toni Smits en Antoine van Grinsven, bestuursleden van de stichting, ontvingen Stichting OpenDoor en Stichting Kinderhulp Sri Lanka ieder een cheque van €1.000,00, Villa Pardoes ontving een cheque ter waarde van een verblijf van één week voor één gezin,

Het is de bedoeling van de Stichting om voortaan ieder jaar een Pieckboom op het Anton Pieckplein te plaatsen en daar telkens één of meerdere lokale goede doelen aan te koppelen, Ook jij kunt als Vriend van de Pieckboom nog steeds een steentje bijdragen. Kijk op: www.pieckboom.nl. Bij de Pieckboom is het ook mogelijk om door middel van een Tikkie een steentje bij te dragen. Ieder bedrag is vanzelfsprekend van harte welkom.

Bron: De Duinkoerier, 11 december 2019

Theater in het Klavier © 2024 | Realisatie door Two Step Web & Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Samenwerking met Stichting Muziek, Evenementen en Bevordering Amateur Muziek | KvK: 18065400

Back To Top